joi, 12 octombrie 2023

Alfabetul la pregătitoare- imagini cu care îl asociem pe „A”

Studierea alfabetului la clasele de debut, cum este clasa pregătitoare, este mai atractivă dacă literele sunt asociate cu imagini, cu versuri care să le descrie caracteristicile, cu obiecte din mediul apropiat copilului. 


Ați fi surprinși cum copiii mei au gasit imediat similitudini cu litera „A” . Au spus că seamănă cu un cort, cu un munte, cu o scară de zugrav, cu un acoperiș de casă sau cu un vârf de săgeată. Cumva, de la ideile lor am pornit atunci când am creat  pentru ei câteva imagini artistice cu litera „A”.


Vă las aici imaginile create de mine:


1. „A” ca un ADĂPOST (casă):

2. „A” ca o AERONAVĂ în zbor:

3. „A” ca o gură de ALIGATOR amuzant:

Elevii mei au putut alege propria intruchipare a literei „A” și au realizat lucrări artistice (desen și modelaj). Astfel, am avut parte de:

Multe ADĂPOSTURI, numai bune pentru iarna care vine


O fetiță ALIGATOR simpatică, roz și cu fundițe

Un ALIGATOR înfometat
Și o mulțime de ALIGATORI furioși, modelați din plastilină

Litera „A” folosită ca bază
Pentru copilașii pasionați de colorat, am pregătit un „A” plin cu inimioare. Mai jos aveți atât modelul prezentat, cât și planșa destinată colorării.

Planșa model
Planșa de colorat
Alte activități pe care le puteți folosi ca inspirație în lecțiile voastre, gasiți aici: Alfabetul la pregătitoare- 7 exerciții pentru însușirea literei A/a

Iar pentru diversificarea ofertei, gasiți aici o fișă de lucru utilă:  Fișă de lucru - Sunetul și literele „a” și „A”, clasa pregătitoare

Spor tuturor!
Cu drag,
Loreta Țivlea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu