miercuri, 4 octombrie 2023

Povestea MĂRULUI (5 idei de activități educative pentru clasa pregătitoare)

1. Cum apare un măr- discuție liberă despre ciclul de viață al plantei

Pentru această etapă a activității am creat elevilor mei o plansă care să le ilustreze, pe înțelesul lor, ciclul vieții plantelor. Las aici planșa folosită de noi.

2. Elemente grafice - recapitulare

Fișa pe care am creat-o pentru copiii mei a combinat tipurile de linii studiate (MEM) și elementele grafice (CLR). Am optat ca la scriere să folosim creioanele colorate, pentru ca toate aceste elemente grafice să aibă și rol decorativ (AVAP). 

Las aici cele două fișe create de mine, varianta alb-negru și color.



3. Asocierea numărului la cantitate- joc matematic


Pentru acest joc am creat jetoane cu elemente (semințe de măr) și jetoane cu cifre/numere. Fiecare copil a primit un jeton cu elemente și un jeton cu cifre/numere. Sarcina a fost să potrivească în mod corect numărul cu cantitatea, ținând cont că perechea potrivită se afla la un alt coleg. 

Copilașii mei au fost cercetași perfecți, astfel că toate jetoanele și-au găsit corect perechea.

4. Colaj prin tehnica ruperii hârtiei: Mărul

Pentru acest colaj nu vă pot lăsa decât tablourile noastre. Suportul folosit de noi îl puteți găsi în Mapa elevului, de la Editura Edu. Mai aveți nevoie de lipici, mânuțe pricepute și multe zâmbete.


5. Miniatură: Mărul

Pentru această miniatură aveți nevoie de lipici, o codiță de măr, o bandă de hârtie roșie și o frunză din hârtie verde. Decupați frunza dintr-o bucată de hârtie îndoită, astfel încât să obțineți două frunze lipite la bază.

Rulați hârtia roșie în forma unui cerc, introducând marginile spre interior, lipiți, atașați frunza la codița de măr și montați totul împreună.


Sper să vă fie de folos. Spor tuturor!

Didactice de 10(zece)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu