Cu aproximativ două luni în urmă am organizat la școală „Ziua porților deschise”. M-am implicat cu tot sufletul în acest proiect și mi-am dorit să vă povestesc despre el, dar am tot amânat momentul până am rătăcit imaginile.
Chiar dacă la o primă vedere sala de clasă pare organizată pentru o petrecere sau un carnaval, vă asigur că decorul a fost studiat și conceput special pentru „Ziua porților deschise”. Ne-am propus ca acesta să satisfacă trei nevoi de bază: aspect plăcut, mesaj motivațional, costuri minime.
Prima nevoie a fost legată de imaginea de întâmpinare. Ne-am dorit culoare, multă culoare, căci culoarea simbolizează bucurie și am obținut-o integrând elemente decorative voluminoase și viu colorate.
Pentru a nu încărca suplimentar, ne-am oprit asupra a două elemente mari de decor: floarea și balonul. Nici aceste elemente n-au fost întâmplător alese. Florile le-am conceput mari, colorate, cu fețele senine, de înălțimea copiilor, pentru că ne-am dorit ca acestea să simbolizeze copilul, iar baloanele au apărut ca simbol al libertății, al jocului vesel și săltăreț.
A doua nevoie a fost legată de mesajul pe care-l transmitem copiilor. Le-am propus vizitatorilor să privească școala ca pe o grădină plină cu flori enorme, din care ei pot face parte, o grădină pregătită pentru joacă, dar o joacă serioasă, educativă, care modelează oameni mari, pentru că numai „Școala te face MARE!”. Am oferit copiilor motiv de joacă, dar și mici suveniruri cu mesaje scurte care să le amintească importanța vizitei lor.
Evenimentul acesta a fost plăcut pentru toți participanții. Copiii s-au jucat cum numai ei știu s-o facă: au desenat, au colorat și au realizat felicitări. Părinții au primit răspunsuri la întrebările care-i frământau și vă asigur că n-au fost puține, iar noi am împărțit și primit zâmbete, am oferit explicații și lămuriri, ne-am bucurat de bucuria copiilor, am râs și ne-am jucat alături de ei.
Cu drag,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu