luni, 10 februarie 2020

Scheletul uman- activitate practică

Lecțiile de anatomie au reprezentat și reprezintă pentru elevii mei un punct de atracție în activitatea de învățare. Văzându-le curiozitatea, am prins curaj și le-am propus sarcini din ce în ce mai diverse și atractive. 

Dacă în perioada anterioară am vorbit despre organele interne, iar copiilor mei li s-a părut foarte interesant subiectul, astăzi am abordat sistemul osos uman. 

Pentru aceia dintre voi care doriți să folosiți din ideile noastre, vi le las aici. Unele sunt de anul acesta, altele din anii precedenți, dar nu asta cred că este foarte important. 


Ca punct de plecare în lecția despre sistemul osos de anul acesta, am folosit o prezentare Ppt. Este o prezentare  documentată și lucrată acum ceva vreme. Dacă doriți să o accesați, s-o modificați și s-o folosiți, o puteți descărca de aici.

Manualul de matematică și explorarea mediului oferă câteva exerciții, pe care copiii mei le-au rezolvat foarte repede. Anticipasem că se va întâmpla așa și le-am pregătit câteva o fișă suplimentară, care presupune identificarea părților principale ale scheletului uman, decuparea lor și asamblarea sub forma unui schelet uman complet.

Fișa folosită de noi o găsiți aici: http://www.preschoolactivities.us/printable-skeleton-craft-coloring-page/skeleton-puppet-craft/

Imaginile pe care le-am atașat acestei postări, sunt rezultatul unei activități A.V.A.P., în care am  apelat la colaj, realizând scheletul uman. 

Dacă doriți să realizați și voi acest colaj, dotați-vă cu:

-coli negre A4;
-bețișoare igienice;
-lipici;
-foarfecă.

Mod de realizare:

1. Imprimați un craniu uman, decupați-l și lipiți-l pe o coală neagră. Am folosit coală neagră pentru că ne-am dorit ca rezultatul să semene cu o radiografie.

2. Scurtați bețișoarele igienice la dimensiunile necesare și lipiți-le folosind aracet școlar sau lipici solid, de bună calitate, altfel se vor desprinde ușor.
Spor!
Cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu