Știam că le voi propune elevilor mei o temă pe care n-am mai abordat-o până acum, de aceea le-am cerut să își aducă hârtie neagră, la ora de arte.
Uneori ideea lucrărilor abordate la ora de artă vine în completarea unei discuții mai vechi, alteori, ca și astăzi, pornesc de la ideea lucrării și le spun copiilor diferite curiozități, le dau diferite informații, le spun o poveste ori le pun muzică. Lucrarea de astăzi a stat la baza unei discuții despre simboluri, bufnița fiind ea însăși simbolul înțelepciunii.
Motivați de discuția avută și de promisiunea mea că va fi o lucrare amuzantă, care se realizează rapid, elevii mei au lucrat cu plăcere și pasiune.
1. Trasați în mijlocul planșei de lucru un 8 mare și dolofan sau schițați un fel de om de zăpadă albastru, format din două cercuri de mărimi diferite. Nu uitați de cele două moțuri specifice bufniței.
2. Colorați cu albastru forma creată, acoperind spațiul cu un strat generos de vopsea nediluată sau diluată foarte, foarte puțin.
3. Cu o pensulă mică, desenați cu alb fulgii, având grijă ca albul și albastrul din bază să se combine parțial.
4. Desenați ochii și ciocul. Aveți grijă ca ciocul să fie micuț. Ochii bufnițelor sunt galbeni, dar noi am preferat să-i desenăm cu alb.
5. Trasați un buștean gros pe care pare că bufnița voastră se odihnește, apoi decorați cu flori și frunze. Noi am aplicat flori prin tehnica dactilopicturii.
Spor tuturor!
Cu drag,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu