joi, 25 februarie 2021

Integrarea punctului în lucrările artistice ale copiilor

Abordez cu elevii mei diferite teme specifice artelor plastice, dar nu li le propun în mod limitativ, ci încerc integrarea lor subtilă în lucrările artistice create de aceștia. 

Așa am procedat și cu punctul plastic, strecurându-l ușor, mai mult în joacă, sub formă de motiv, apoi ca element pe care l-am definit.


Poate și pentru faptul că suntem în cel de-al treilea an de când lucrăm împreună, iar orele de arte au ajuns pentru elevii mei un moment dorit și așteptat din săptămână, am sesizat că în bucuria lor, abordează temele propuse cu entuziasmul pe care numai la copii îl mai găsești. 


„Primăvara” pe care am realizat-o împreună, m-a umplut la rându-mi de satisfacție, văzându-le viteza, siguranța și priceperea cu care lucrează.


Pentru viteză, noi folosim șervețele umede pentru întins vopseaua de fundal. Șervețelele te ajută să dozezi apa și vopseaua, fără să umezești suplimentar hârtia, aceasta uscându-se rapid, în cazul în care nu-ți propui ca vopselurile să fuzioneze.


Pentru coronamentul copacilor am apelat la gheme de hârtie, cu care am tapotat ușor vopseaua, apoi am aplicat florile din pomi, punctând cu guma creionului. 


La tulpini, am revenit la tradiționalele pensule, cu care, am pictat și ghioceii sau păsările.


Sper să vă placă și vouă!

Cu drag,



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu