Din cele mai vechi timpuri, muzica a constituit subiectul multor discuţii, obiect de meditaţii şi reflecţii, atât pentru oamenii simpli, cât și pentru cele mai lucide minţi ale omenirii.
Muzica este o artă cu rol esențial în viața noastră, fiind recunoscută ca o modalitate unică de exprimare a emoțiilor și sentimentelor și o cale de comunicare între oameni.
”Muzica exprimă ceea ce nu se poate spune în cuvinte și despre care nu se poate tace”, Victor Hugo
Înțelegând importanța rolului muzicii în viața oamenilor, Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, din Roşiori de Vede implementează Proiectul Erasmus+ „Do-Re-Mi”, având numărul de referință: 2020-1-IT02-KA229-079246.
Proiectul se desfășoară în perioada 01.09.2020 – 31.07.2022, este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene, prin Programul Erasmus+ și se adresează elevilor ciclului primar.
Parteneri în acest proiect sunt :
· Istituto Professionale „Falck”, Sesto San Giovanni, Italia
· Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, Roșiori de Vede, România
· EIDIKO SXOLEIO APOSTOLOS VARNAVAS AMMOHOSTOU, Liopetri, Cipru
· AGRUPAMENTO VERTICAL DE ESCOLAS DE ARGONCILHE, Santa Maria da Feira, Portugalia
· 1st special primary school, din Peristeri -Atena, Grecia
· IISS „Charles Darwin”, Roma, Italia
Prin desfășurarea activităților din Proiectului Do-Re-Mi, ne dorim să inițiem punți de comunicare între copii, să le oferim elevilor noștri un cadru prietenos de manifestare a sentimentelor, prin muzică, expresie corporală, mimică și gestică.
Credem că practica muzicală reprezintă o strategie reală pentru completarea învățării, implicând sfera emoțională, expresivă, comunicativă și socială a fiecărui participant.
Activitățile muzicale de grup, cum este cântarea corală, pot ajuta concret la depășirea oricăror dificultăți de limbă, de înțelegere, de integrare socială sau pot evidenția și dezvolta calități particulare ale sensibilității și expresiei muzicale. În plus, participarea la o mobilitate, într-un proiect la nivel European, va oferi elevilor noștri nu numai posibilitatea de a-și dezvolta abilități de comunicare, ci vor obține o experiență unică, de viață. Întâlnirile transnaționale și activitățile de învățare ale proiectului vor oferi elevilor posibilitatea de a comunica cu colegii lor din alte țări, pentru a experimenta diversitatea culturii și istoriei europene.
Acest proiect este o oportunitate atât pentru profesori cât și pentru elevi, pentru a împărtăși diferite modele de bune practici, din cadrul instituțiilor partenere. Prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului, elevii vor reuşi să lucreze mai uşor în echipă, să-şi dezvolte încrerea, spiritul de colaborare, să comunice mai uşor între ei, dar şi cu părinţii şi cadrele didactice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu