Este important ceea ce-i învățăm pe copii în clasa pregătitoare, dar la fel de important este modul cum alegem să-i învățăm, starea pe care le-o transmitem și mai ales plăcerea cu care alegem să însoțim conținuturile pe care le transmitem. În dorința noastră firească de a le arăta cât mai multe lucruri, nu trebuie să uităm că elevul nostru este un copil de șase ani, vesel, copilăros, dornic de joc și de mișcare.
Cumva, pas cu pas, am reușit să mă apropii de copilașii clasei mele, să le câștig încrederea și dragostea, să-i orientez spre exprimarea orală dar și artistică a emoțiilor, dorințelor, preferințelor. Mai greu la început, dar din ce în ce mai lejer, apelează la desen în diferite ocazii. Astfel, m-au surprins cu cele mai sensibile felicitări create de ei, scrise în cuvinte puține și stâlcite, dar pline de semnificații.
La artele plastice nu apelăm doar pentru exprimarea emoțiilor sau pentru ilustrarea fricilor, dorințelor ori a visurilor. La arte apelăm, spre exemplu, inclusiv în orele de comunicare. Astfel, litera „A” poate fi un aligator fioros, „M” o maimuță jucăușă, iar „I” poate deveni un indian autentic, din vestul sălbatic.
Astăzi, mi-am propus să ne oprim asupra literei „I” și a indianului desenat. Fișa dedicată studiului acestei litere o puteți găsi aici. Dacă nu corespunde cu ordinea în care ați studiat literele la clasele voastre, o puteți modifica. V-o ofer în format word, doar trebuie s-o descărcați de pe linkul dedicat.
Spor!
Cu drag,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu