Pentru că suntem la finele anului școlar, mi-am rezervat timp pentru a aborda împreună cu copilașii clasei mele subiecte îndrăgite de ei. Primul pe lista dorințelor: „Dinozaurii”.
Am pornit-o bătrânește în explorarea Cretacicului pornind de la câteva enciclopedii cu dinozauri pe care le-am cumpărat cu câțiva ani în urmă, când propriul copil era fascinat de aceste creaturi. Atunci am realizat ce forță magnetică are subiectul acesta asupra copiilor.
Am adăugat câteva prezentări ppt: „Dinozaurii” și „Dinozauri din România”. Au fost surprinși să afle că au trăit dinozauri și pe teritoriul țării noastre.
Pentru că la acestă vârstă copiii învață jucându-se, i-am rugat să aducă la școală jucării sau figurine dinozauri. A fost surprinzător pentru mine să constat ce invazie de dinozauri era în clasă. Mă pregătisem la rândul meu crezând că nu vor fi suficienți. Am citit despre speciile erbivore și carnivore identificând descrierea cu imaginea și figurina dinozaurului.
Am luat totul în joacă și fiecare copil a primit un nume de dinozaur pornind de la propriul nume. Au fost încântați să-și realizeze ecusoane cu noile nume și să se strige unii pe alții astfel. Alte ecusoane cu dinozauri aici.
Suntem paleontologi. V-am mai spus? Știu. Nu vreau să vă plictisesc, dar iată ce amprente de dinozaur am descoperit.
Cum am procedat noi:
1. Am întins pastă de modelaj făcută în casă și am tăiat-o cu ajutorul unei cani.
2. Am amprentat dinozauri, fiecare după gustul său.
3. Amprentele obținute au fost colorate folosind culori de apă.
La final am cântat „Cântecul dinozaurilor”.
Spor la explorat!
Cu drag,
2 comentarii:
Cu adevarat un material didactic de nota 10! Din el copiii reusesc si sa invete si sa se joace, sa se distreze cu ceea ce li se pare lor interesant si fascinant pentru varsta lor!
Îți mulțumesc, Clara!
Trimiteți un comentariu