duminică, 24 august 2014

Un festival, două simboluri

Unde veţi mai putea întâlni o aşa asociere fericită: Un simbol al României-Delta Dunării susţinut şi promovat de un om, simbol al curajului, perseverenţei şi performanţei- Ivan Patzaichin.

RowmaniaFest (https://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin) - Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle (29-31 august 2014) este anul acesta la a patra ediţie.
                                    
Iniţiativă a lui Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, născut în Delta Dunării, la Mila 23, şi un promotor al ideii că Delta poate deveni regina ecoturismului european, festivalul pune la dispoziţia doritorilor un weekend cât o vacanţă, pentru că vine cu noutăţi (ateliere pentru copii, o aventură de două zile de tip quest prin oraş, demonstraţii de SUP – Stand Up Paddling), dar nu renunţă la niciuna dintre activităţile deja consacrate: competiţii de vâslit pe Dunăre şi pe lacul Ciuperca, concerte live, expoziţii de fotografie pe Faleză şi la Teatrul Jean Bart, proiecţii de film în aer liber la Piaţa Civică, o dezbatere pe tema dezvoltării durabile a Deltei şi comunităţilor judeţului Tulcea, un târg de meşteşugari tradiţionali, o defilare cu cai de rasă şi, mai ales, cea de-a doua ediţie a Delta Rowmania Triathlon - etapă în circuitul național de triatlon. 

Dacă nu aţi avut ocazia până acum să vizitaţi irepetabila Deltă a Dunării, acum ar fi un moment unic. Pe lângă o experienţă unică în natură veţi putea să-l cunoaşteţi şi pe marele sportiv Ivan Patzaichin. La fel ca în fiecare an, acesta îi va întâmpina pe oaspeţi şi va fi amfitrionul celor trei zile.

Am cel puţin trei motive care să mă facă să vizitez Delta Dunării:

1. Îmi doresc o plimbare cu barca cu vâsle, pe oglinda infinită a apei, să mă bucur de linişte în compania pelicanilor;

2. Vreau să privesc apusuri unice de soare, să dorm în casa unui pescar, să gust scrumbia prinsă şi gătită în patria ei;

3. Vreau să-i cunosc pe lipoveni, să vorbesc cu ei şi să aduc cu mine amintiri cât pentru un an întreg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu