-rolă hârtie igienică;
-nasturi de lemn;
-ghiveci mic din lut (se poate găsi în târgurile cu produse rustice);
-frigărui;
-lipici;
-foarfecă;
-nisip.
Mod de realizare:
1. Se taie rola de carton în fâşii (7 buc.), ca în imagine;
2. Se colorează în verde două bucăţi şi frigăruia de lemn;
3. Se lipesc cele cinci fâşii ca în imagine, formând o floare;
4. Se lipeşte în centrul florii un nasture de lemn,sau un disc de carton colorat (puteţi lipi pe fiecare parte câte un nasture, astfel floarea voastră va avea două feţe);
5. Se ataşează codiţa pe care s-au lipit cele două frunze;
6. Se umple ghiveciul cu nisip fin şi se înfige floarea.
Ştiaţi că...
Florile nu se deschid toate la aceeaşi oră? Muşcata se deschide dimineaţa, garoafele spre prânz, iar regina-nopţii seara.
Florile de nufăr se ascund dimineaţa sub apă? Abia spre seara se ridică deasupra apei, noaptea înfloresc, iar dimineața se închid.
Există o varietate de trandafiri cu florile verzi?
Există o floare numita cameleon? Ea îşi schimbă culoarea de câteva ori pe zi. Dimineaţa este albă, apoi roz, la pranz devine roşu aprins, seara este violet, apoi violet închis, iar noaptea devine din nou albă.
Lăcrămioarele sau mărgăritarul sunt otrăvitoare. Cercetătorii au descoperit 38 de substante toxice în lăcrămioare, atât în flori şi fructe, cât şi în tulpini, rădăcini şi frunze.
În pustiurile din Peru, creste un cactus care poate să meargă. În loc de rădăcini, el are nişte excrescenţe acoperite cu ţepi ascuţiţi. Când bate vântul, cactusul se deplasează pe distanţe mari, luându-şi apa şi hrana din aer şi nu din sol.
Mult succes!
Cu drag,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu