Chiar dacă avem mai mult timp liber, vacanţa nu presupune doar joacă, ea este un bun prilej de a iniţia activităţi împreună cu copiii noştri. Prima temă de vacanţă pe care v-o propun în această vară este “Alimentaţia ta e sănătatea ta!“.
Adoptarea unui regim alimentar sănătos asigură o hrană completă pentru menţinerea energiei organismului, fără să ducă la anemierea trupului şi a minţii. De aceea, recomand tuturor celor care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos să renunţe la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate în grăsimi şi să consume ceea ce natura ne oferă cu generozitate: fructe şi legume proaspete, sucuri naturale, lactate şi alimente preparate termic într-un timp cât mai scurt, astfel încât produsul final să nu piardă proprietăţile benefice (vitamine, săruri minerale).
Un aliment care, conform specialiştilor, contribuie la buna functionare a organismului este iaurtul. Beneficiile iaurtului se datorează conţinutului de nutrienţi importanţi pentru sănătate, precum proteinele, calciul, potasiul, fosforul, zincul, bacteriile lactice vii şi vitaminele.
Bogat in nutrienţi şi cu putine calorii, iaurtul este benefic şi pentru echilibrul florei intestinale, care, la rândul ei, asigură buna funcţionare a sistemului digestiv. Iaurtul este şi un factor de echilibrare a dietei, după consumul unor alimente bogate în grăsimi, sare sau zahăr şi reprezintă un aliat important în menţinerea densităţii osoase.
Că iaurtul este un aliment esenţial în dieta zilnică am înţeles, dar la ce iaurt mă orientez?
Iată ce spun producătorii despre iaurtul Danone:
-Nu conţine glutamaţi;
-Rezistă fără conservanţi datorită acidului lactic pe care-l conţine şi care-i oferă auto-protecţie ;
-Conţine doar coloranti de origine vegetala (carminul a fost eliminat complet din toate produsele);
-Din cele 200 tone lapte proaspăt procesat, ~90% este colectat de la ferme din România;
-Iaurtul beneficiază de calitatea controlată a materiei prime şi de condiţii de igienă deosebite;
-Fermenţii (bacteriile benefice) utilizaţi sunt cei descrişi în standarde şi folosiţi în întreaga lume;
-Temperatura din camioanele care transportă produsele în toată ţara este urmarită electronic, prin GPS, pentru a se asigura păstrarea iaurturilor în cele mai bune condiţii.
Produsele Danone sunt la fel de naturale ca şi laptele fermentat în casa, au asigurate cele mai înalte standarde de calitate, igienă şi siguranţă şi furnizează organismului nu doar o calitate nutriţională controlată, diversitate şi adaptabilitate la cerinţe dietetice diverse, dar şi beneficiile legate de prezenţa bacteriilor „bune” în cantitate abundentă şi în structura corectă pentru ca acestea să îmbunătăţească sănătatea noastră digestivă.
Aaa...şi am mai aflat ca Danone produce peste 1 000 000 de iaurturi, zilnic, în Bucuresti.
Acum, dacă iaurţelele şi brânzicuţele au fost consumate, putem folosi chiar şi ambalajele pentru activităţi ECO.
Spre exemplu :
-o sticlă de iaurt Danone poate deveni un om de zăpadă chipeş...
... sau o prinţesă elegantă ;
-cutiuţele de iaurt pot deveni clopoţei scânteietori...
... sau ceşcuţe pentru ceaiul de la ora 5 ;
-guleraşele cutiilor de iaurt pot deveni rame pentru fotografiile preferate din vacanţă.
Voi mai aveţi şi alte idei? Tare mi-ar plăcea să le aflu!
Spor la lucru!
Cu drag,
Cu drag,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu