joi, 16 noiembrie 2017

Igiena orală

Igiena orală
Igiena orală
Igiena orală
Igiena orală
Igiena orală
Igiena orală
Orele de educație pentru sănătate s-au dovedit foarte apreciate de copiii clasei mele. I-am descoperit interesați de diferite subiecte legate de igienă și funcționarea normală a organismului, mai ales că sunt ceva mai măricei și au început să se descopere și să-și pună întrebări. De multe ori pornim de la o idee, iar întrebările lor duc discuția în zona propriilor interese. 

Deși în lunile ce s-au scurs am tot abordat subiectul legat de igiena orală și le-am spus în repetate rânduri care este importanța spălatului pe dinți, astăzi, am reluat această temă, alocându-i o lecție întreagă și tratând-o mai amănunțit. Am învățat denumirea tuturor dinților, rolul lor în masticație și am stabilit clar regulile de igienă, precum și tehnicile corecte de periaj dentar.

Pentru o mai bună înțelegere, i-am implicat într-un proiect comun de construire a unei machete, pe care am și folosit-o la exersarea tehnicilor de periaj dentar. Au fost surprinși să afle că și limba trebuie periată și s-au amuzat curățând dinții „monstrului”.

Veți observa că în machetă am pus dinți cât pentru un copil, explicându-le că molarii de minte lipsesc pentru că „monstrulețul” e copil ca și ei.
Igiena orală
Materiale necesare:
- 2 plăci polistiren expandat;
-bolduri;
-hârtie creponată;
-PET-uri de apă;
-vopsea spray pentru metal;
-cuter;

Mod de realizare:

1. Tăiați fundurile și gurile PET-urilor pe care le veți folosi, potriviți-le înălțimile și aplicați un strat de vopsea pentru metal. Această operațiune executați-o în aer liber și lăsați „dinții” la uscat.

2. Decupați plăcile de polistiren astfel încât să obțineți suportul dinților și limba. Acoperiți aceste elemente cu hârtie creponată, fixând-o cu bolduri.

3. Fixați dinții, cu bolduri și tăiați o fâșie lungă de hârtie creponată. Ocoliți cu aceasta dinții și fixați-o cu bolduri. Ea este gingia care protejează dințișorii „monstrului”.

4. Așezați limba la locul ei și exersați cu copiii tehnicile corecte de periaj dentar. Vor fi foarte încântați.

Spor!
Cu drag,

2 comentarii:

cris spunea...

bravo1Am preluat multe idei!Ingenios!

Loreta Țivlea spunea...

Mulțumesc mult! Vă mai aștept pe aici. Cele bune și vacanță plăcută!

Trimiteți un comentariu