miercuri, 14 octombrie 2015

Patru modele de decorațiuni tricolore

Decorațiunile care au ca bază culorile tricolorului îmi trezesc amintiri din propria copilărie, atunci când simțeam fiori la auzul imnului, de învățătoarea mea care ne vorbea cu pasiune despre ceea ce înseamnă să fii român, de povestirile istorice pe care ni le citea cu o emoție aparte. 

Decorațiunile pe care le-am pregătit pot fi folosite în diverse ocazii (când vorbiți elevilor despre culorile primare, când le citiți povești, legende sau poezii patriotice, când sărbătoriți alături de ei Ziua Națională, ori Mica Unire). Posibilități sunt nenumărate, limita e doar imaginația noastră.

1. Borcănel decorativ
Vă mai amintiți sticluțele decorative pe care bunica le numea „Sporul casei”? Acest borcănel decorativ se realizează într-o tehnică asemănătoare, cu simpla deosebire că folosim doar orez vopsit în culorile tricolorului și așezat în straturi succesive, aproximativ egale.

Materiale necesare:
-orez;
-culori tempera;
-pahare de plastic;
-spatule de plastic;
-borcane mici;
-hârtie decorativă;
-sfoară de iută.

Mod de realizare:

1. Orezul curat și nespălat se pune în trei pahare de plastic.

2. Se toarnă peste orezul din pahare culori tempera, direct din tub, fără să se dilueze cu apă și se amestecă ferm, cu o spatulă de plastic, pentru a nu lăsa urme

3. Se toarnă în borcănele orezul colorat, când este încă umed. Se are în vedere ca orezul să umple bine borcanul, fără a lăsa spațiu necompletat.

4. Se acoperă borcanul cu capacul special, peste care se pune hârtie decorativă și se leagă cu sfoară de iută.
tricolor
2.Stegulețe tricolore
Aceste stegulețe sunt realizate din panglică tricoloră de mătase pe care o tăiați în bucăți potrivite, cărora le atașați frigărui pe post de lance.
tricolor
3.Pictura pe piatră
O simplă piatră poate fi vopsită în culorile primare și rezultă un obiect decorativ rezistent și plăcut.
tricolor
4.Brățara prieteniei
Această brățară a prieteniei se realizează din fâșii de fetru pe care le împletiți. Este un mod plăcut în care îi puteți familiariza pe copilași cu tehnica împletitului.
tricolor
Dacă și voi vă simțiți inspirați, vă aștept cu noi idei. 

Spor și activități interesante vă doresc!
Cu drag,
Loreta Țivlea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu