joi, 9 mai 2024

9 Mai - „EU iubesc UE”

Pentru astăzi vă propun lucrarea „EU iubesc UE”, care poate fi realizată cu ocazia zilei de 9 Mai- Ziua Uniunii Europene. 


Am gândit lucrarea pe două niveluri, astfel:


1. Deși nu sunt un fan declarat al colorării propriu-zise, pentru copilașii de vârste mai mici, atașez aici o planșă de colorat, în care vor avea de realizat cu galben cele douăsprezece steluțe de pe steagul UE, cu albastru fondul, simbolizând albastrul steagului european, iar inima tricoloră, care simbolizează verbul „a iubi”, va fi colorată în culorile drapelului românesc. 


2. Pentru elevii mai mari, propun pictarea simbolurilor europene, folosind acuarelele. Inima din centru este cu mult mai evidentă, dacă se reazizează pe o altă coală, se decupează, se îndoaie pe centru, ca un fluturaș, apoi se lipește în centrul lucrării, având grijă ca aripioarele să rămână în aer. Acest procedeu dă senzația de volum și mișcare și face lucrarea mai interesantă.


Lucrarea poate fi folosită în încheierea unei activități care vizează discuțiile pe care le avem cu elevii privind simbolurile și valorile europene.


Dacă și voi marcați ziua de 9 Mai cu activități specifice, vă astept cu sugestii și exemple, în rubrica de comentarii.

Spor în toate!

Didactice de 10(zece)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu