miercuri, 31 martie 2021

„Lalele”- ștampilarea cu tubul de carton

Lucrarea aceasta are la bază ștampilarea. Practic, dacă vă doriți realizarea ei, trebuie să vă confecționați și o ștampilă potrivită. Aceeași ștampilă o puteți folosi și în realizarea întregii lucrări, realizând un tablou de primăvară.


În anii precedenți, eu am mai propus elevilor mei tehnica ștampilării cu tubul de carton, doar că atunci era vorba de o felicitare cu un iepuraș. Dacă doriți detalii, le găsiți aici: „Chipul iepurașului”.

Pentru realizarea ștampilei necesare realizării acestei lucrări, aveți nevoie de tubul de carton rămas în urma utilizării hârtiei care a fost înfășurată pe el, pe care îl prelucrați ca în tutorialul de mai jos.

Indicați elevilor să aplice vopsea pe spațiul de lucru. Noi am utilizat șervețelele umede, în locul pensulei. Cu ajutorul lor, elevilor le este mai simplu să acopere rapid un spațiu de lucru. Utilizați culori vesele și primăvăratice.

Cu o pensulă subțire, trasați lujerii lalelelor, de diferite lungimi.

Aplicați vopsea pe marginea tubului și ștampilați de trei ori pentru fiecare corolă de lalea. Schimbați culorile, fără a mai curăța pensula. Amestecul rezultat vă asigură realizarea unor lalele pestrițe, foarte frumoase. 

Trasați frunzele și iarba, prin linii verticale, oblice, ușor dezordonate.

Spor!
Cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu