vineri, 28 februarie 2020

„Malul apei”- pictură în trei pași

Încă din titlu, v-am promis ceva simplu: pictură în trei pași. Vi se pare simplu? Aveți dreptate! Așa li s-a părut și copiilor mei, pentru că am obiceiul să le prezint lucrurile într-o lumină încurajatoare.

Lucrarea de astăzi, ca mai toate lucrările noastre, a fost realizată în maximum 30 de minute. Restul timpului a fost rezervat activităților de pregătire, explicațiilor și activităților de curățare, după finalizarea lucrării.

Materiale necesare:

-coală albă, groasă;
-o bucată de carton tare de cca 3/5 cm, cu muchii tăiate perfect drept;
-pensule de mărimi diferite;
-culori sub formă de pastă;
-un mototol de hârtie din coală de scris.

Cei trei pași pe care i-am propus copiilor mei au fost:

1. Folosind pensula, aplicați albastru pe aproximativ jumătate de coală, în partea de sus. pentru aplicarea culorii, se vor folosi doar mișcări orizontale și culoare foarte diluată.

2. Se aplică picături mari de culoare păstoasă, care va fi împrăștiată în forma unor copaci, folosind un mototol de hârtie.

3. Folosind o bucată de carton rigid, de cca 3/5 cm, trageți vopseaua în jos, realizând luciul apei. Dacă vopseaua este destul de uscată, picurați puțină apă. Dacă elevii voștri întâmpină greutăți în folosirea bucății de carton, înlocuiți-o cu o pensulă mare, rigidă, pe care o umeziți ușor. Același carton va fi folosit cu o parte înmuiată în alb, pentru a marca unda apei, iar cu cealaltă înmuiată în negru, pentru a marca tulpinile copacilor.

Spor!
Cu drag,
Didactice de 10(zece)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu