sâmbătă, 12 octombrie 2019

„Iepurașul”- decuparea, plierea și lipirea hârtiei

Iepurașul realizat astăzi cu copilașii clasei mele a îndeplinit mai multe roluri. În primul rând am fixat sunetul și litera „i”, pe care le studiaserăm anterior. Apoi, prin realizarea lui s-au relaxat, s-au amuzat, și și-au exersat deprinderile de decupare, pliere, lipire. Aici, trebuie să recunosc faptul că i-am ajutat un picuț...bine, un picuț mai mult. Deși etapa de pliere a fost una simplă, având de realizat o armonică din două benzi de hârtie, am descoperit că elevii mei, chiar cu explicații amănunțite, n-au reușit toți să îndoaie, să preseze și să lipească hârtia în mod corect. Deci, a fost nevoie de ajutor suplimentar, pentru obținerea iepurașilor.

Materiale folosite:

-carton colorat;
-lipici solid;
-foarfecă;
-carioca neagră.

Mod de realizare:

1. Din capătul unui carton A4, tăiați două benzi de cca 3-4 cm lățime, lungimea lor fiind dată de lățimea cartonului.

2. Așezați cele două benzi în unchi drept, lipiți capetele și pliați-le ca pe o armonică. Prindeți cu lipici capetele armonicii. Unul dintre copii mi-a spus că le-am așezat în formă de „L”. Deci, puteți găsi, împreună cu elevii dumneavoastră, diferite asemănări.
3. Decupați două urechi și un cerc pentru cap, două lăbuțe anterioare și o inimioară dolofană pentru lăbuțele din spate. Nu uitați de codiță. Să fie mică și puficioasă.

4. Lipiți inimioara ca talpă. 

5. Așezați iepurașul în poziție verticală și lipiți cercul. Desenați ochii, gura, dinții. Nu uitați de mustăți și de urechi. Eu am sugerat ca urechile să fie lipite pe spate, dar nici lipite pe față nu arată rău.
6. Atașați lăbuțele din față și codița. 

7. Întindeți armonica și așezați iepurașul pe masă.

Spor la iepurit!
Cu drag,
Loreta Țivlea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu