joi, 7 martie 2019

Portretul mamei

Pentru lecția în care propun elevilor spre studiu portretul aștept o ocazie specială. De-a lungul vremii, am legat acest subiect de Ziua Învățătorului, de 1 Iunie, dar cea mai potrivită dintre toate ocaziile mi se pare ziua de 8 Martie. Pentru copiii de vârstă școlară mică, chipul mamei rămâne cel mai îndrăgit, deci șansele de a participa cu interes la realizarea portretului sunt maxime. 
Portretul mamei
Portretul mamei
Portretul mamei
Portretul mamei
Portretul mamei
Portretul mamei
Portretul mamei- copii 6-7 ani
Mâine este 8 Martie, ziua perfectă pentru a propune copiilor mei să facă portretul mamei. N-aș fi putut rata ocazia, mai ales că le-am propus să le ducă acasă, ca dar.

Cum momentul era propice, am abordat detaliile tehnice pentru realizarea unui portret: încadrare, proporții, gamă de culori, demonstrând la tablă. Au fost încântați, au pus întrebări, s-au văietat un pic în legătură cu succesul, toți dorind să aibă cel mai frumos portret, pentru că fiecare copil are mama cea mai frumoasă, i-am încurajat, am reluat detaliile tehnice, le-am dat liber să aleagă materialele de lucru (acuarela, creioane colorate, carioca) și le-am urat „Spor la lucru!”. 

La sfârșitul orei, am avut cele mai variate portrete de mame. De la mamele vesele, zâmbitoare, până la cele haioase ori serioase, gama a fost acoperită cu succes. Sper să vă placă și vouă.

8 Martie cu dragoste vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu