luni, 17 septembrie 2018

Igiena cavității bucale sau cum să-i faci pe cei mici să se spele pe dinți din plăcere

Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Igiena cavității orale
Ziua pe care tocmai am încheiat-o alături de piticii mei mi-a oferit ocazia să abordez o temă pe placul meu: Igiena cavității bucale. Abordez această temă cu toți elevii mei din mai multe considerente. Aspectul dinților, mirosul general al gurii, prevenirea infecțiilor gingivale și a pierderii dinților și, nu în ultimul rând, sănătatea generală a organismului, toate sunt motive temeinice în susținerea unei igiene corecte a dinților și gurii.

Am constatat cu bucurie că micii mei școlari sunt prieteni cu pasta și periuța de dinți, că știu când și cum să-și perie dinții și, mai mult, mi-au și demonstrat astăzi, folosindu-se de „Dințos”. 

„Dințosul” este un personaj special creat pentru această lecție, o figură de fată sau băiat, în funcție de posesor, cu dinți din fasole albă, pe seama căruia ne-am demonstrat tehnicile de periaj dentar.

Pentru crearea „Dințosului” aveți nevoie de:

-coli albe;
-imaginile de aici;
-fasole albă;
-lipici fierbinte.

Mod de realizare:

1. Imprimați imaginile atașate pe link-ul de mai sus.

2. Folosind lipici fierbinte, lipiți boabele de fasole, în chip de dinți.

3. Oferiți copiilor imaginile astfel pregătite și rugați-i să le coloreze în concordanță cu propriul chip, explicându-le că personajul creat va fi un fel de „Ei”, dar stilizat.

4. Folosind o periuță nouă, exersați împreună cu copiii periajul corect al dinților, respectând direcțiile de periere pentru fiecare categorie de dinți. Nu uitați să le explicați că și limba trebuie periată, dar cu partea cauciucată din spatele periuței de dinți.

5. Lăsați copiii să exerseze până deprind tehnica corectă de periaj. Lipiciul fierbinte cu care sunt lipite boabele de fasole face aproape imposibilă desprinderea acestora.

Spor!
Cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu