sâmbătă, 11 iunie 2016

Apus sau răsărit?

Apus sau răsărit?
Apus sau răsărit?
Apus sau răsărit?
Apus/Răsărit- elevi 7 ani

La ora de arte de săptămâna aceasta, le-am propus elevilor mei abordarea unei tehnici de lucru pe care le-am arătat-o chiar de la clasa pregătitoare. 

Aceasta constă în desenarea elementelor de decor cu culori cerate, peste care se adaugă cu pensula culoarea de fundal, utilizând culori de apă (acuarele, tempera, guașe). 

Pentru faptul că sunt transparente și ușor de aplicat, în această situație eu prefer folosirea acuarelelor.

Materiale necesare:

-culori cerate;
-culori de apă;
-pensule;
-coli A4.

Mod de realizare:

1. Schițați elementele de decor direct cu culorile cerate. Evitați folosirea creionului negru. Odată acoperit cu culoare cerată, creionul nu mai poate fi nici șters, nici acoperit cu acuarele.

2. După desenarea tuturor elementelor de decor, aplicați culori de apă peste întreaga planșă, utilizând o pensulă mai mare. 

3. Aveți grijă ca după realizarea fundalului să tamponați ușor cu un șervețel de hârtie părțile cerate, îndepărtând surplusul de culoare și evidențiind culorile. 

Anul trecut am pictat o „Ploaie de vară” în această tehnică. Am ales ca elementele de decor să fie simple, rezumate la un curcubeu și picături de ploaie, dar am îmbogățit lucrarea prin colaj. 

Săptămâna aceasta, am reluat tehnica, dar am complicat-o puțin. Am dorit realizarea unui peisaj liniștitor la malul lacului. 

În funcție de cromatica utilizată ați putea considera peisajul ca fiind un răsărit ori un apus.

Dacă am reușit ori nu, voi să-mi spuneți!

Cu drag,
Loreta 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu