sâmbătă, 20 septembrie 2014

Cum ne păstrăm sănătatea

A sosit toamna şi odată cu ea întregul alai de viroze care ne asaltează. Cei mai vulnerabili sunt bătrânii şi copilaşii, care dacă mai merg şi în colectivităţi mari, (şcoală, grădiniţă) devin cu atât mai vulnerabili.

Pentru a preveni eventualele neplăceri, trebuie să ne pregătim sistemul imunitar din timp în acest sens.

Ce este sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este definit ca totalitatea mecanismelor de apărare ale organismelor vii faţă de agenţii patogeni, pentru menţinerea sănătăţii. Toate organismele vii dispun de un astfel de sistem de apărare. În mod normal, sistemul imunitar îndepărtează sau distruge corpurile străine nefavorabile sănătăţii sale, pătrunse în organism (agenţi patogeni), cât şi unele structuri proprii dăunătoare, alterate. 

Deci, sistemul imunitar asigură apărarea sau rezistenţa faţă de infecţii. Rolul fiziologic esenţial al sistemului imun constă în prevenirea infecţiilor şi eradicarea acestor infecţii odată apărute.

Cum ne pregătim sistemul imunitar?

Dacă vrem să facem faţă schimbărilor bruşte de temperatură şi umiditate sau frigului ce ne va cuprinde în scurt timp, trebuie să ne pregătim sistemul imunitar pentru luptele ce le va purta cu toate infecţiile ce vor apărea în sezonul rece. Pentru aceasta trebuie să ştim că, pentru a fi sănătos, un organism are nevoie de:

1.Odihnă (Numărul orelor de somn diferă de la o vârstă la alta, bebeluşi sub 11 luni, 14-15 ore de somn; copii de 1-2 ani, 12-14 ore de somn; preşcolari, 11-13 ore de somn; şcolarii, 10-11 ore de somn; adulţii, 7-8 ore de somn (adolescenţii au nevoie de puţin mai mult), persoane în vârstă, 7-9 ore de somn.);

2. Alimentaţie echilibrată (Este binecunoscut că a mânca nu înseamnă a te hrăni, că nu contează cantitatea ci calitatea alimentelor pe care le oferim organismului nostru. Legumele şi fructele consumate în stare crudă sau foarte puţin gătite, în salate, sucuri crude, asigură un depozit de antioxidanti remarcabil, necesar fortificării sistemul imunitar.);

3. Aport de vitamine (Studiile moderne arată că anumite vitamine influenţează benefic sistemul imunitar şi anume: vitaminele A, B6, C si E; zincul, seleniul, cuprul, fierul dar şi unele substanţe vegetale secundare precum beta-carotenul sau lycopenul.);

4. Echilibru psihic (Pentru o sănătate de fier avem nevoie de echilibru interior, de linişte, de relaxare psihică. Stresul, irascibilitatea nu fac altceva decât să ne şubrezească sănătatea de la interior, fără ca noi să realizăm acest lucru.);

5. Unele imunomodulatoare.

Ce este un imunomodulator?

Medicamentele imunomodulatoare sunt studiate într-un capitol distinct de farmacologie şi anume, Imunofarmacologia.

Imunomodulatoarele se împart în 2 clase.

a)Imunosupresivele-sunt medicamente care suprimă sau deprimă răspunsurile imune;

b)Imunostimulantele-sunt medicamente, microorganisme sau produşi biologici care amplifică sau stimulează răspunsurile imune. Cu alte cuvinte, imunostimulentul este substanţa care acţionează la nivelul sistemului imunitar, stimulându-l.

Cum alegem un imunostimulant?

În alegerea imunostimulantului potrivit pentru copilul dumneavoastră, medicul este cel care trebuie să hotărască atât substanţa folosită cât şi modalitatea de administrare, însă pentru o corectă informare, vă spun că există şi produse naturiste din categoria suplimentelor alimentare, cu efect imunostimulant. 

Un astfel de produs este Septilin, oferit de Himalaya Herbal Healthcare Romania.


Indicaţii:

Preventiv şi ca tratament în:
• Infecţii respiratorii bacteriene;
• Gripă şi alte viroze respiratorii;
• Infecţii ORL;
• Afecţiuni alergice;

Avantaje:

•Intensifică apărarea imunitară;
•Reduce inflamaţia şi alergia;
•Asigură o recuperare mai rapidă;
• Previne recurenţele.

Ingrediente:

Balsamodendron mukul - proprietăţi imunomodulatoare şi antiinflamatoare; 
Emblica officinalis - efect antiviral, antibacterian şi antioxidant: 

Tinospora cordifolia (Guduchi) - proprietăţi antibacteriene, antipiretice, analgezice; 
Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) - acţiune antiinflamatoare, antioxidantă şi expectorantă.
În speranţa că un om informat va şti mai bine ca ceilalţi ce întrebări să pună (medicului, fireşte), sănătate vă doresc!

p.s.
Firma Himalaya încurajează cititorii să lase un comentariu pentru acest articol, astfel unul dintre dumneavoastră poate câştiga un voucher de 50 de Euro, cu care să achiziţioneze produse de pe http://www.hboutique.ro/.

2 comentarii:

mt70 spunea...

Medicamentul Septilin este bun, l-a luat copilul meu si a fost eficient.

Adriana spunea...

Produsele comercializate de cei de la Himalaya sunt de o calitate foarte buna si nu sunt deloc scumpe, avand in vedere eficienta lor. Am achizitionat si eu Septilin, atat in varianta de sirop, dar si cea de tablete. Siropul il dam copilului, iar tabletele le consumam noi, adultii casei. cum spuneam, este un produs de exceptie, ca toate produsele Himalaya, de altfel!

Trimiteți un comentariu