vineri, 29 noiembrie 2019

Ecuson tricolor pentru 1 Decembrie

Bun găsit, dragi românași și româncuțe. Astăzi am sărbătorit Ziua Națională a României, împreună cu copilașii mei de clasa I. Este adevărat că mai sunt două zile până la 1 Decembrie, dar cum în anul acesta Ziua Națională a României se celebrează duminică, noi am furat startul și am preferat să serbăm un picuț mai devreme.

Astăzi am avut de toate:
-o prezentare care explică pe înţelesul copiilor semnificaţia zilei de 1 Decembrie. Descărcaţi acest material didactic în format Ppt, de aici.

-fișă pentru elevii de clasa întâi care cuprinde conținuturi corespunzătoare C.L.R, M.E.M și A.V.A.P. Puteți descărca fișa de lucru, în format PDF, de aici;

-desene;
-cântece patriotice;
-ecusoane tricolore.

Acum, vreau să mă opresc la ultimele amintite și să vă povestesc un picuț despre ecusoanele tricolore, vedetele de astăzi. 
Tot căutând idei de modele noi de ecusoane tricolore, mi-a venit în minte un ecuson vechi, atât de vechi încât și eu uitasem de el. L-am lucrat în urmă cu 15-20 de ani sau mai mult, poate, cu copii care acum sunt oameni mari, cu copii la rândul lor. 

De data aceasta am îmbunătățit ideea, tipărind bulinele cu mesaj, pentru Ziua României. Ceea ce mi se pare aproape romantic este că, atunci le-am scris caligrafic, pe fiecare în parte și...chiar am făcut-o cu drag.

Materiale necesare:
-hârtie colorată (roșu, galben, albastru);
-foarfecă;
-lipici;
-capsator;
-capse de birou;
-ac de siguranță;
-buline cu mesaj.

Mod de realizare:

1. Tăiați trei benzi de hârtie, folosind foarfeca cu model zimțat.
2. Așezați benzile, ca în imaginea următoare și aplicați o capsă.
3. Pliați pe rând cele trei benzi, începând cu roșu.
4. Țineți fix, întoarceți ecusonul, așezați acul de siguranță și fixați-l cu o altă capsă.
5. Lipiți bulina cu mesaj.
Bulina pentru fete:
Bulina pentru băieți:
6. Așezați ecusonul în pieptul copilului.
Spor!
Cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu