miercuri, 29 mai 2019

Activitate de predare-învățare-evaluare, la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 „Today a dreamer, Tomorrow a leader”

Încă de la începutul anului școlar 2018-2019, Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” a demarat proiectul Erasmus+ KA2 „Today a dreamer, Tomorrow a leader”, iar în decembrie a participat deja la prima întâlnire internațională a țărilor partenere în proiect, din Istanbul, Turcia. Parteneri din Germania, Portugalia, Bulgaria, Letonia, Turcia și România au participat la această întâlnire. Cu aproximativ două luni în urmă, în Bulgaria, a avut loc a doua întâlnire a partenerilor menționați mai sus. 

În săptămâna 13-17 mai 2019, la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede, Teleorman, proiectul Erasmus+ KA2 „Today a dreamer, Tomorrow a leader” și-a continuat activitățile de schimb de experiență școlară, cu cea de-a treia întâlnire internațională a țărilor partenere în proiect. Acum, câte două cadre didactice și câte patru elevi din țările partenere, Germania, Portugalia, Bulgaria, Letonia, Turcia au ajuns la școala noastră și au lucrat alături de cadrele didactice și elevii români. 

Primirea elevilor și cadrelor didactice din țările partenere a fost făcută după tradiția românească, cu pâine și sare. Doamna Gina Stăvărache, în calitate de director al Școlii Gimnaziale „Zaharia Stancu” și coordonator pe țară a activităților proiectului Erasmus+ KA2 „Today a dreamer, Tomorrow a leader”, i-a invitat pe participanți în Sala de Festivități a școlii, pentru festivitatea de deschidere a activităților de proiect. În calitate de reprezentant al comunității locale, la această festivitate a fost invitată și doamna viceprimar Cristiana Piper-Savu. 

Pe parcursul celor cinci zile petrecute în România, elevii și profesorii din țările partenere au avut parte de experiențe multiple: ateliere de creație, teatru de marionete, vizite culturale și educaționale. 
Echipele din țările partenere în proiect au realizat costume de teatru, măști, păpuși și marionete, apoi au prezentat secvențe din povești tradiționale, transpuse în scenete și interpretate de elevi, în limba engleză. Prezentările au avut loc în sala de festivități a școlii, elevii având posibilitatea să exerseze și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare într-o limbă de circulație internațională, să se cunoască bine și să dezvolte relații strânse de prietenie. 

Pentru a cunoaște pe viu satul tradițional, atelierele de creație s-au desfășurat la „Moara de hârtie”. În ciuda unei ploi nesfârșite, 34 de elevi și 13 profesori români și străini au străbătut străzile Comanei și au participat la ateliere de lucru în „Satul meșteșugurilor”. Jucăriile tradiționale realizate cu mâinile lor, din materiale naturale puse la dispoziție de gazde, au fost duse acasă de participanți, în amintirea acestui colț de România. 

În cadrul vizitelor educaționale, elevii și profesorii au vizitat Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Roșiorii de Vede, fabrica de dulciuri „TECSA BUSINESS”, Roșiorii de Vede, Muzeul Simțurilor, București și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, București. 

Participanții la activitățile proiectului au beneficiat și de vizite care au avut ca scop cunoașterea culturii, istoriei și tradiției populare românești. Astfel, au putut vizita Castelul Bran, Brașovul și Biserica Neagră din Brașov, Sinaia, Mănăstirea Sinaia, Castelul Peleș din Sinaia, Mănăstirea Caraiman și micuța Grădină Zoologică organizată în curtea mănăstirii. 

Pentru festivitatea de încheiere a activităților proiectului Erasmus+ KA2 „Today a dreamer, Tomorrow a leader”, a fost invitată doamna inspector școlar Alina Cepan, care a înmânat Certificatele de Participare tuturor partenerilor implicați în proiect. 
Din acest proiect nu au avut de învățat doar elevii, ci și cadrele didactice, dezvoltându-se și dobândind mai multă satisfacție personală și profesională. Aceștia vor avea ocazia de a-și împărtăși experiența și cunoștințele cu colegii din școală, ceea ce duce la creșterea motivației și eficienței în munca zilnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu