miercuri, 24 octombrie 2018

Păianjenul și pânza

Păianjenul și pânza
Păianjenul și pânza
Păianjenul și pânza
Păianjenul și pânza
Păianjenul și pânza
Păianjenul și pânza
Păianjenul și pânza
Păianjenul și pânza
elevi 6-7 ani
Nu știu ce vă evocă vouă tabloul de astăzi, dar mie îmi amintește de „Charlotteʼs web”, un film de animație pe care    l-am văzut împreună cu copilul meu, cel de acasă, pe când era mai mititel și care i-a plăcut foarte mult. Voi l-ați văzut? Dacă nu, vă spun eu...e drăgălaș.

Astăzi mi-am amintit de el și știind că Halloween-ul este aproape, iar păianjenul este un element de decor în acest context, am profitat de ocazie și le-am vorbit un picuț copiilor despre această ființă. Bine, dacă nu sunteți de acord cu această sărbătoare, vă rog să ne respectați opțiunile. N-aș vrea să se nască o nouă dispută. Însă, dacă vă place ideea, vă las și câteva detalii necesare realizării acestui tablou.

Materiale necesare:

-două coli albe;
-o coală neagră;
-culori cerate (galben și verde);
-culori de apă;
-lipici;
-foarfecă;
-pensule;
-șervețele umede.

Mod de realizare:

1. Folosind creionul cerat verde, creionați trei frunze de diferite forme, apoi colorați-le cu culori calde, de toamnă.

2. Lăsați frunzele să se usuce, apoi decupați-le pe contur.

3. Cât timp se usucă vopseaua de pe frunze, folosind creionul cerat galben, creionați pânza păianjenului.

4. Înmuiați șervețelul umed în culoare și tamponați vopseaua de fond. Încercați să alternați nuanțe diferite de verde și albastru.

5. Lipiți frunzele pe pânza păianjenului, astfel încât să pară suflate de vânt și prinse acolo în mod accidental.

6. Decupați două cercuri de diferite mărimi și patru benzi înguste din hârtia neagră.

7. Tăiați cercul cel mare pe rază și suprapuneți, prin lipire, cele două părți ale tăieturii. Acesta va căpăta volum și va fi abdomenul păianjenului.

8. Lipiți în „X” cele patru benzi. 

9. Lipiți capul și picioarele păianjenului, apoi desenați ochii, cu pastă corectoare albă. Aici puteți veni cu precizări. Ai mei știau deja că păianjenul are de fapt opt ochi și nu doi, fapt care m-a uimit un pic, ce-i drept. Oricum le-am explicat că am desenat doar doi ca păianjenul nostru să pară mai drăguț, mai uman și mai puțin fioros.

10. Lipiți și păianjenul pe pânză, aplicând lipici doar la cap. Acum, să fiu sinceră până la capăt, păienjenii pe care-i vedeți sunt realizați toți de mine, vreo douăzeci și ceva. Deh, am copii mititei și trebuie ajutați.

Spor!
Cu drag,
Didactice de 10(zece)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu