miercuri, 19 septembrie 2018

„Ce mă caracterizează”- activitate în doi pași

Autoportret
Autoportret
Autoportret
Autoportret
Autoportret
Autoportret
Autoportret
Astăzi, am abordat împreună cu copiii mei o temă ofertantă: Formularea de mesaje despre sine (nume, vârstă, adresă), despre familie, colegi, animalul preferat, culoarea preferată, mâncarea preferată etc.  Lucruri la îndemâna oricui, ați putea spune, însă, atunci când copiii sunt puși în situația de a se caracteriza, întâmpină oarece dificultăți. 

Mi-am propus să le înlesnesc sarcina și le-am adus ca sprijin câteva materiale pregătite special. 

Primul pas în realizarea caracterizării personale este fișa de lucru „Autoportret”, pe care o puteți găsi aici. Acest material a fost creat cu mai multă vreme în urmă, dar încă îmi este util. L-am aplicat și elevilor mei de la o altă clasă și a funcționat. După completare,  copilul își  citește opțiunile, rezultând o sumară caracterizare personală.

Pasul al doilea este desenarea stilizată a unui autoportret. Am oferit elevilor un șablon care conținea conturul feței și un segment de trunchi și le-am explicat că trebuie să completeze portretul, respectându-și caracteristicile personale. 

Deși nu am făcut un studiu amănunțit asupra proporțiilor elementelor feței, ci o scurtă demonstrație la tablă, copiii mei au înțeles ceea ce-mi doresc și au realizat, mai mult intuitiv, autoportrete minunate. 

Șablonul oferit copiilor:
Șablon
Am atașat puține imagini, în comparație cu reușitele copiilor mei. Sincer, am ales cu greu exemplele. În fiecare zi, constat cu satisfacție că am o clasă de copii talentați, care, deși foarte mici, au abordări unice și interesante asupra spațiului și culorii.

Dacă vă inspiră activitatea noastră, vă invit să încercați și voi. Vă aștept cu păreri.

Spor!
Cu drag,
Didactice de 10(zece)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu