marți, 12 decembrie 2017

Bradul de Crăciun- dactilopictură

Bradul de Crăciun- dactilopictură
Bradul de Crăciun- dactilopictură
Bradul de Crăciun- dactilopictură
Astăzi ne-am distrat un pic. Am profitat de atmosfera sublimă pe care ne-o oferă Crăciunul care se apropie și am împodobit bradul. Deși împodobitul s-a manifestat doar la nivel simbolic, lucrările copiilor mei au fost cu adevărat magice.

N-aș putea spune pentru a câta oară am desenat cu mâinile libere, fără pensulă și fără creioane. Ne place să facem acest lucru, fie și pentru că nu trebuie să-și mai amintească de instrumentele de lucru. De fapt, am abordat această metodă tocmai din acest motiv. De-a lungul timpului, îmi tot spuneau că au pierdut ori au uitat pensula. Am vrut să le arăt că asta nu trebuie să-i îngrădească și am sfârșit prin a ne atașa de această tehnică de lucru.

Pentru astăzi, am avut nevoie doar de tempera și un singur șervețel umed. Am trasat bradul, ca un triunghi mare și verde, în mijlocul planșei de lucru, apoi am realizat fundalul. Am revenit la brad și am conturat ramurile de pe margini. Cu degetele libere, am aplicat ornamentele de pom (dactilopictură). La sfârșit am stropit vopsea albă, în chip de fulgi de zăpadă.

Sper să vă placă și vouă. Nu uitați să creați frumosul!
Cu drag,
Loreta Țivlea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu