miercuri, 15 noiembrie 2017

Porumbei în asfințit

Porumbei în asfințit
Porumbei în asfințit
Porumbei în asfințit
Porumbei în asfințit
Pentru realizarea lucrărilor de astăzi am pornit de la o idee mai veche, pe care am probat-o cu copiii mei pe când erau ceva mai mititei. Ideea inițială o puteți descoperi aici: Porumbeii.

Pentru că activitățile din Săptămâna Educației Globale nu s-au finalizat, am păstrat tema porumbelului  păcii și la ora de arte, dar am schimbat un pic modul de abordare și realizare.

Pentru realizarea acestei lucrări aveți nevoie de:
-culori de apă;
-3 coli albe;
-puțină apă;
-pensulă;
-foarfecă;
-un strop de lipici.

Mod de realizare:

1. Îndoiți  una dintre colile albe ca pe o felicitare. Trasați conturul palmei pe una dintre părți. Dacă aveți copilași mai măricei, așa cum am eu, găsiți un copil cu palma micuță. Nu ne dorim ca elementul acesta să ocupe toată planșa singur.

2. Decupați palma, tăind cele două jumătăți de coală. Astfel, veți avea două elemente dintr-o singură decupare.

3. Pe cea de-a două coală, așezați cele două palme cu degetele mari la interior, plasate față în față. Fixați palmele cu câte un strop de lipici, pentru a nu se mișca în timpul colorării fondului. Folosiți foarte puțin adeziv pentru că veți desprinde aceste elemente și nu ne dorim să afectăm coala de bază.

4. Cea de-a treia coală o veți mototoli, formând un mic bulgăre. Folosiți bulgărele rezultat la tamponarea planșei cu culoare. Puteți pune culoarea cu pensula pe acesta sau îl puteți înmuia direct în vopsea.

5. Când ați acoperit toată planșa cu culoare, dezlipiți cele două palme și decorați cu ochi și cioc porumbeii rezultați.

Spor!
Cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu