miercuri, 25 octombrie 2017

Copac, frunze de toamnă...

Copac toamna
Copac toamna
Copac toamna
Copac toamna
Astăzi ne-am distrat un pic. Pe vremea asta rece și „udă”, ce poate fi mai potrivit, la ora de arte, decât un copac roșcovan, scrobit în culori calde, nostalgic după soare și vară. Și, pentru că propun copiilor mei abordări cât mai diverse, am ajuns și la ștampila din cartofi.

Fiind mai măricei, ai mei pot deja mânui cu precizie cuțitul, fie el chiar de plastic, așa cum au fost cele folosite de noi. Cartofii i-au adus de acasă spălați, curați, șterși și numai buni de ștampilat.

Au tăiat cartofii în două jumătăți, mai bine zis i-am ajutat la această etapă, pentru că tăietura trebuie să fie cât mai plană ca ștampila să poată aplica vopsea în mod corect, apoi fiecare a sculptat câte o frunză și câte o floare, pentru că fiecare a avut câte două jumătăți. Chiar de nu reușesc toți copilașii să sculpteze corect elementele, nu e problemă. Ștampilele circulă repede din mână în mână și nimeni nu rămâne fără să-și decoreze copăcelul. Ai mei sunt tare altruiști și mă bucur să-i văd astfel.

Ștampiluțele despre care vă vorbeam arată cam așa:
Copac toamna
Copac toamna
În rest, totul e imaginație. Dați fond planșei de desen, folosind o pensulă mare sau un șervețel umed, trasați repede un copac, ungeți vopsea pe ștampilă și...„Poc!, Poc!, Poc!”, aplicați frunze în copac și flori pe sol.

Succes!
Cu drag,
Loreta Țivlea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu