duminică, 13 martie 2016

Pe urmele ursitoarelor

Credința populară leagă cursul vieții omului de un anume destin de la care nimeni nu se poate abate. Destinul îl primește omul la naștere, de la ursitoare. De aici și zicala: „așa i-a fost scris”.

Ursitoarele sunt zâne, fecioare curate, nepătate și nemuritoare, de o frumusețe nepământeană. Surori cu ielele, ele vin în nopțile fără soț (3, 5, 7) din prima săptămână de viață a omului și îi menesc soarta.

Cea mare dintre ele este Torcătoarea. Ea vine îmbrăcată adesea cu o haină de aur, putând înfiptă-n brâu o furcă de aur pe care stă un caier de lână albă sau neagră amestecată cu mătase și fire de aur. Torcătoarea ține furca și fusul și toarce firul vieții omului.

A doua ursitoare este Depănătoarea. Aceasta deapănă firul vieții omului, dă coerență vieții și stabilește destinul nou-născutului.

A treia este Curmătoarea. Ea hotărăște când și cum va scurta firul vieții și dictează zilele omului.

Odată ce menirea este scrisă în Cartea Sorții, se spune că nu mai poate fi schimbată, ci doar influențată de vrăjitoare care știu să desfacă o parte a ursirii.

Tradiția mai spune că în noaptea în care vin ursitoarele trebuie păstrată liniște totală pentru a nu tulbura destinul, iar în încăpere să fie așezată o masă întinsă, cu bunătăți, pentru a le îmbuna și a ursi o viață fericită copilului.

Pornind pe urmele ursitoarelor, Ursulla a pregătit o trupă de ursitoare profesioniste, care să aducă un crâmpei de basm în seara botezului copilului tău.

Nostalgici după poveștile cu zâne și vrăjitoare, părinții moderni încearcă să-și retrăiască propria copilărie, iar petrecerile de botez sunt adesea vizitate de ursitoarele Ursullei. Deschisă către noi sugestii, Ursulla a pregătit cinci pachete de servicii menite să vă bucure invitații și să cinstească bucuria venirii pe lume a unui nou prunc și a unui nou destin.

Cu timpul, prietenii Ursullei se vor transforma ca prin magie în prinți și prințese, în super eroi sau pirați, în personaje îndrăgite din desenele animate, pentru ca puiul vostru să poată avea an de an o petrecere de neuitat. Cei mici vor sta câteva ore magice în compania prietenilor Ursullei care se vor ocupa de întreaga petrecere: cântece, dansuri, jocuri, picturi pe față, voie bună și distracție.

Dacă apelezi la Ursulla împreună cu un prieten, veți beneficia fiecare de o reducere de 10%, indiferent de pachetul solicitat.

Ursulla a mai pregătit pentru tine și alte surprize.  N-ai vrea să le cunoști?

Distracție plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu