sâmbătă, 5 decembrie 2015

Litera „t” și o cupă de campion pentru tata

Avem nevoie de modele, copiii noștri au nevoie de eroi. De cele mai multe ori eroii lor sunt personaje de desene animate ori de film. Îmi doresc, însă, să le atrag atenția la adevărații eroi din viața lor: părinții. 

Am „copt” brioșe dulci pentru mame, atunci când am studiat litera „m”. Acum studiem litera „t” și socot că a venit și rândul taților! Lor le-am pregătit o cupă de campion, cu strălucire de aur și ornamente arămii.
Litera „t” și o cupă pentru tata
Cu ceva vreme în urmă, am descoperit poezia „Pentru tata” de Vali Slavu. Vom folosi această poezie ca mesaj și o vom introduce în cupă.

Materiale necesare:

-carton colorat;
-vopsea de apă (aurie pentru fond și arămie pentru decorat);
-pensulă;
-aracet școlar;
-bețe pentru frigărui;
-sfoară sau panglică;
-perforator;
-foarfecă.
Litera „t” și o cupă de campion pentru tata
Litera „t” și o cupă de campion pentru tata
Mod de realizare:

1. Se trasează șablonul. Eu prefer să trasez șablonul de mână. Pentru voi am pregătit un șablon care trebuie imprimat de două ori (față-spate) pentru fiecare cupă.
2. Decupați elementele și lipiți parte peste parte ungând cu aracet doar pe contur, lăsând gura liberă pentru a putea introduce poezia cu dedicație pentru tata.

3.Lăsați să se usuce, apoi tăiați 1/3 dintr-un bețișor de frigărui și introduceți-l la interiorul piciorului cupei pentru a-i da fermitate. Altfel, cupa nu-și susține greutatea și se îndoaie. Pentru a-l introduce, deschideți gura cupei și strecurați-l delicat, folosind două degete.

4. Lipiți mânerele și aplicați cu o pensulă moale vopsea aurie pe toată suprafața cupei. Folosiți vopsea un pic mai închisă la culoare decât hârtia de fundal, astfel dați impresia de vechi. Ornamentați cupa cum vă doriți. Eu am folosit motive de inspirație grecească.

5. Tăiați panglici albastre de hârtie, perforați, legați sfoara și atașați eticheta de piciorul cupei.

6. Lucrați împreună cu elevii scrisoarea pentru tata, completând spațiile punctate ca în modelul de mai sus.

7. Introduceți scrisoarea în cupă și dăruiți-o taților. Vor fi fermecați de gest. Ei nu sunt obișnuiți cu astfel de gesturi.
Spor!
Cu drag,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu