miercuri, 27 august 2014

Evadare din jungla urbană

E dimineaţă şi lumina răsăritului se zăreşte timid printre jaluzele. Te întinzi la gândul că s-ar putea să mai fie puţin timp până când te ridici din pat, dar nu îndrăzneşti să priveşti ceasul. Încerci să te relaxezi şi să mai furi cinci minute...cand: "ţârrr!". Sari ca electrocutat! 

De aici începe ziua, oricare zi, fiecare zi.

Dai să mergi la baie, dar pe drum îţi aminteşti că n-ai pus cafeaua la foc. Fugi în bucătărie, pui ibricul, mergi la baie și nu termini de clătit pasta de dinţi din periuţă că se aude fluierul ibricului. Sună şi ceasul! Ai uitat să anulezi alarma și copilul doarme, încă. Fugi! Unde, în dormitor ori în bucătărie? În fine...linişte! 

Dai să torni cafeaua-n ceaşcă şi..."Mamă, unde eşti? Azi e luni? Am avut de desenat o pisică pentru ora de ştiinţe şi am uitat!"

Iei caietul, desenezi pisica, uiţi de cafea. S-a răcit, oricum...nu mai contează!

S-a făcut târziu! Tot batalionul, echiparea! Ciorapi, maieuri, cămăşi...gata!

Plecăm? Nu! Un şiret e desfăcut! Revii!! 

Eşti în întârziere şi tocmai astăzi aştepţi de trei ori la semafor până treci. Ieri ai trecut fără probleme, dar azi e altă zi. Laşi copil la şcoală, soţ la serviciu, ajungi şi tu, în fine!. Gata! Un moment de linişte...dar nu te bucura, e opt dimineaţa şi ziua abia acum începe cu adevărat! Respiri! Şeful n-a sosit încă. Poate că şi el e prins în jungla urbană şi nu poate evada.

Cam aşa arată jungla mea şi cu toată nebunia asta, azi am realizat un lucru: nu sunt capabilă să trăiesc altfel! Nu ştiu cum şi nici nu am instrumentele necesare. Mă tot gândesc la o evadare undeva departe, în munţi, nu ştiu. Până una-alta, fac săpături pe Kaki.ro. Am descoperit articole de camping cel puţin interesante şi nu mă pot decide.
Ce spuneţi, merită?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu