vineri, 2 mai 2014

Trandafir (Modelaj)

 Trandafir (Modelaj)
 Trandafir (Modelaj)
Dacă vreţi să realizaţi o lecţie de modelaj captivantă, la clasa a III-a ori a IV-a, vă propun un proiect inedit: modelaj din ceară.

Elevii pot înlocui cu succes ceara cu plastilină sau oricare alt tip de pastă de modelaj (este mai aderentă ca ceara). Ceara de albine pe care o veţi folosi trebuie să fie ţinută la cald, pentru a deveni maleabilă.

Dacă nu găsiţi ceară deja trasă în foi, puteţi să întindeţi ceara cu ajutorul unei sticle usor umezite sau unse cu ulei alimentar. După ce obțineți o foaie subțire de ceară, aproape pergamentoasă, curățați-o bine cu un șervețel, pentru a putea lipi elementele ce urmează să fie decupate din aceasta. Puteţi folosi chiar ceară pentru ramele ce se pun în stup şi pe care o găsiţi la centrele cu produse apicole.

Realizarea este simplă:

1. Cu capacul unei sticle de apă, tăiaţi discuri din foaia de ceară.

2. Răsuciţi primul disc ca în imagine şi formaţi centrul trandafirului.

3. Celelalte discuri se vor dispune în straturi succesive şi se răsfrâng în afară pentru un efect realist. Nu strică să aveţi la îndemână o sursă de căldură pentru lipirea petalelor de ceară.

4. Ultimul disc se va folosi pe post de bază.

Realizarea este mult mai simplă dacă elevii folosesc plastilină, dar trandafirul de ceară va fi mai interesant. Dacă introduceți un fitil în centru, poate deveni o lumânare ornamentală.

Succes!
Cu drag,
Loreta Țivlea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu