joi, 10 octombrie 2019

„Un copac în amurg, toamna”- culori calde

„Un copac în amurg de toamnă”- culori calde
„Un copac în amurg de toamnă”- culori calde
„Un copac în amurg de toamnă”- culori calde
„Un copac în amurg de toamnă”- culori calde
„Un copac în amurg de toamnă”- culori calde
Ora de arte este preferata copiilor mei. Poate pentru că i-am obișnuit ca săptămânal să le pun pe masă teme noi și interesante, poate pentru că ora de arte le oferă libertate absolută de exprimare sau poate toate laolaltă, nu știu, dar nu este zi în care să nu mă întrebe măcar unul: „ Doamnaaaa, azi pictăm?”. 

Astăzi a fost una dintre acele zile în care am pictat, deci... am „murdărit” tot: degețele, manșete, mese, pahare...tot, dar tot, tot! Măcar s-au distrat și au pictat fiecare câte „Un copac în amurg de toamnă”. 

Pare un picuț cam complicat subiectul, dar n-am știut cum să le fac plăcerea de a le permite introducerea degețelelor în vopsea, așa că le-am propus dactilopictura. Dactilopictura asta este un fel sofisticat de a le spune copiilor că e corect să pictezi cu degetul. Apoi, trebuia să abordăm tema „Culori calde”, așa că am profitat de toamna pe care o traversăm și am stabilit că asta vom picta. Un copac tomnatic, cu frunze galbene, căzătoare, într-un amurg roșietic de toamnă. 

Zis și făcut, dar nici nu ne-am apucat bine de treabă că și aud: „Doamnaaaaa, am greșit!”. Tocmai exemplificam ceva la tablă, mă întorc și întreb: „Ce-ai fi putut greși, când știi bine că la ora de arte nimeni nu greșește...”. Nu recunoscusem vocea care mă strigase, deci nu știam cui răspund, dar am văzut împricinatul după zâmbetul larg cât toată fețișoara lui rotundă și rozalie. Răspunsul meu era tot ceea ce-și dorea în momentul acela. 

Și am pictat, eu la tablă, ei la mesele lor. Nu fiți prea critici cu rezultatul, experiența a fost una grozavă. 

Toamnă caldă vă doresc! 
Cu drag,
Loreta Țivlea

Un comentariu:

Trimiteți un comentariu