joi, 6 noiembrie 2014

Pentru Halloween, prepară pizza cu dovleac

dovleac
Da, da, aţi văzut bine, pizza cu dovleac. A zis cineva ”bleah!”...sau mi s-a părut? Nici nu ştiţi ce bună poate fi! 

Acum, dacă luăm în calcul beneficiile consumului de dovleac pentru sănătate, datorate conţinutului mare de vitamina A din pulpă, merită să o încercaţi măcar de Halloween-ul următor, căci cel din anul acesta a trecut deja. Poate chiar vă place şi veţi repeta experienţa.

Ingrediente pentru umplutură:
-1/2 kg pulpă de dovleac plăcintar;
-150 g brânză mozzarella sau altă brânză grasă şi puţin sărată;
-3-4 linguri parmezan ras (dacă nu aveţi parmezan, asta e, puneţi caşcaval, nu e un capăt de lume);
-2-3 linguri ulei (eu prefer uleiul de măsline, voi puneţi ce vă place), 

Ingrediente pentru sos:
-3 căţei de usturoi;
-2 roşii mari şi cărnoase (tocate cubuleţe mici sau trecute prin maşina de tocat, ori date pe răzătoarea mare);
-3 linguri pastă de roşii;
-cimbru, busuioc, sau alte condimente preferate;
-2 linguri ulei;
-sare, piper, zahăr (după gust).

Ingrediente pentru blat:
-făină;
-sare;
-drojdie;
-puţin ulei;
-apă călduţă.

Dacă ai la dispoziţie toate cele necesare, te poţi apuca de treabă:

1.Frământă aluatul şi lasă-l la dospit într-un loc călduţ. Când şi-a dublat volumul, mai frământă-l puţin, fără a mai adăuga făină, pentru a scoate aerul din el. Ca să nu ţi se lipească de mână, te poţi unge cu un strop de ulei. Acum dă aluatul la rece până-l vei folosi. Astfel vei avea un blat moale, dar nu va mai creşte excesiv la copt.

2.Dovleacul se taie în cuburi mici, se amestecă cu uleiul şi se dă la cuptor pentru 30 de minute având grijă să-l amestecaţi uşor în timpul coacerii pentru a căpăta o culoare aurie uniformă.

3.Se pun 2 linguri de ulei într-o craţiţă şi când se încălzeşte, se adaugă usturoiul. Aveţi grijă să nu-l ardeţi căci se compromite totul. Adăugaţi roşiile, fierbeţi puţin, adăugaţi pasta de roşii şi lăsaţi să scadă. Către sfârşit puneţi şi condimentele.

4.Cu un sucitor modelează aluatul de pizza şi pune-l în tava de copt unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie specială de copt. Unge blatul cu sosul de roşii preparat anterior, aşază uniform mozzarella tăiată cuburi şi dovleacul copt şi dă totul la cuptor. 

5.Când s-a rumenit, presară parmezanul, mai las-o două clipe după care scoate-o pe blat. Lasă preparatul să se răcească puţin înainte de a fi servit, astfel aromele au timp să fuzioneze iar umplutura nu se va mai desface de blat.

Spor în toate!
Cu drag,
Loreta


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu